Ik was niet alleen al super gelukkig dat ik bij de 10 geselecteerde kandidaten was maar met deze eerste workshop zou ik ook te weten komen aan wat mijn nieuwe racefiets zou moeten voldoen.
Het start moment van de workshop: 'de metingen' goed de oren openhouden want dit is belangrijk. Vooral omdat de kader van mijn eerste racefiets blijkbaar te groot is en ik dit niet meer zou tegenkomen.
Nu blijken er ook veschillen in de kaders (geoon , slooping,..) te zijn en het blijkt allemaal niet zo vanzelfsprekend om zelf de goede meting en grootte van kader te bepalen als je zoals ik een leek bent in dit alles.
Ha dan kwam er interessante uitleg over de zadels, ik ben er nu wel uit dat ik voor een vrouwenzadel zal kiezen op mijn racefiets. Ik begrijp nu ook wel waarom ik sneller zadelpijn krijg op mijn gewone dagelijkse fiets dan op mijn racefiets. De houding is natuurlijk helemaal anders en dus ook de drukpunten op het achterwerk liggen anders, interessant om weten want ook hier is de keuze van een goed zadel weer belangrijk.
De grootste twijfel waarom ik nog geen racefiets had besteld lag hem bij de keuze van de groep (versnellingsgroep), ga ik toch voor een compaq of voor een tripel zoals ze me in het UZ Gent bij de inspanningstest hadden geadviseerd?
Hier zal ik wel een antwoord krijgen en zo de knoop kunnen doorhakken, dacht ik dan weer.
De mensen van Shimano legde dan ook verschillende groepen uit, ja compaq en tripel ligt niet zover uit mekaar en toch verdwijnt de tripel niet op de markt omdat er nog steeds vragen zijn.
De tripel (drie voorbladen) is makkelijker om bergop te rijdne voor mensen die dat iet gewoon zijn, maar met een compaq kan het ook wel alleen kan men nog iets kleiner trappen met een tripel.
mmmm ik was er dus nog niet uit en met mijn twijfel keerde ik huiswaarts, ik kreeg advies van vrienden en collega's allemaal goed bedoeld maar de ene zei , tripel de ander compaq.
Ik beslsite dus de uitgebreise fietsmeting af te wachten in het UZ Gent en daar nog maar eens advies te vragen.
Ook de keuze van schoenen blijkt wel belangrijk te zijn, vooral de zool van de schoenen. Het beste is een harde zool, die niet kan plooien om pijnlijke voeten en kwetsuren te vermijden.
Goede informatie omda tik nog schoenen moest kopen en dit dus goed van pas kwam om te weten.
De dag na de bekendmaking van 'l'etappe du tour' had ik afspraak in UZ Gent. Tijdens de meting kwam natuurlijk de keuze van l'etappe du tour ter sprake.
Stel je voor de Tour Malet, man man dacht ik nog ga dat ooit wel lukken en ze zeiden zonder aarzelen , Caro koop je aub een tripel dan maakt je veel meer kans.
De keuze van De Rit met daarin drie beklimmingen, waarvan ook de Tour Malet en de motivatie om het tot een goed einde te willen brengen, maakte dat de knoop die dag nog doorgehakt werd en ik voor een tripel ga.
Heb ik iets onthouden van deze eerste workshop?? Natuurlijk wel, het is belangrijk je te laten adviseren door mensen die er mee bezig zijn en er ook iets van kennen (professionelen of amateurrenners,...). Een goede meting kan je veel kwetsuren en overbelasting besparen.
En of we nu een compaq, een tripel, een gewone dubbele, of een splinternieuwe autamatische groep op onze fiets hebben we hebben allen toch iets gemeenschappelijk..... we houden van fietsen en fietsen is niet alleen plezant maar ook gezond en ik kan zeker wat meer gezonde beweging gebruiken.
Ik kijk er samen met de andere kandidaten en de begeleiding naar uit om iedereen op de volgeden workshop te mogen verwelkomen.
Warme groetjes,
Caro
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten