maandag 19 april 2010

De Hel van het Noorden



Groepstraining Hel van het Noorden

09 april 2010





Vrijdagochtend 9 april 2010,rond 8u 30 rijd er een bus met een fietstrailer de parking van het centrum Bond Moyson te Zwijnaarde op.
Ons vervoer richting parcours Parijs-Roubaix war we samen met de twee trainers Eric Van Lancker en Eric Van De Wiele een 60 km van zullen rijden vandaag.
Onze bewondering voorde super de luxe fietstrailer en tof busje is ook niet mis, daarbij ook nog spiksplinternieuwe wieltassen super service. Fietsen op de trailer gemonteerd iedereen klaar ?Here we go,....neen niet richting Frankrijk eerst richting Gent centrum om een paar internationale gasten uit Amerika en Canada op te pikken. Dat de fietsmicrobe zeer diep kan zitten bewijzen deze mensen die van zover over gekomen zijn om een paar klassieker live te beleven.
De sfeer zit er goed in bij de aanwezige 10 voor tourders , hun begeleiders en trainer Eric Van De Wiele die ons op super boeiende manier zijn koers ervaringen op parcours hel van noorden verteld tijdens de reis naar ginder.

We amuseren ons en de anderen (internationale gasten) vragen zich af of we na de rit die vandaag op programma staat nog wel zullen lachen ;-)
Het word spannender en spannender als we bijna aan bois de Wallers voorbij rijden met de bus en in de verte de bus van team Katusha geparkeerd zien staan. Iets verder rijd er een team profrenners en Eric Van De Wiele heeft meteen Pozatto herkend aan zijn tenue (beroepsmisvorming hij herkend ze meteen).





Onze super bus vind een plek om te stoppen en we beginnen met ons klaar te maken, even checken of de bidons goed vast zitten zodat ze niet te snel uit de houders kunnen springen op een van de 8 kasseistroken die op het programma staan vandaag.
Onderussen zien we nog een paar profteams passeren, en zeggen dat wij straks ook op dat parcours zullen rijden, tussen de grote??



Iedereen klaar, Eric Van Lancker geeft laatste instructies, everybody ready to go, en weg zijn wij.
Na een vijftal km op de linkerkant al de bussen van de grote ploegen juist voor de eerste kasseistrook jawel de fameuze Bois De Wallers-Arenberg en geen weg terug recht door en erover. Wat is datte dat is geen kasseistrook meer maar meer een put en hobbel parcours niet nadenken gewoon op de trappers duwen en trekken niet te klein geschakeld staan dan voel je nog meer die oneffenheden, gas geven en rijden.Langs de kant rijden ? Geen sprake van we zijn gekomen om op de kasseien te rijden niet dus doorgaan, na ongeveer 2 km is het einde van eerste strook in zicht.. Iedereen komt de eerste strook super goed door al een overwinning op zich en op het einde staat een Rosseler glimlachend toe te kijken.


We zetten onze rit verder en komen meer en meer profrenners tegen. Pech voor Christopher die lek rijd even stoppen en wachten op de bus om ander wiel te steken , de bus volgden of wachtte op bepaalde punten wat ook weer een luxe was. We rijden een mooi tempo en plots passeerd er een profteam ons Acqua & Sapone we zetten ons in hun wiel en Tamara heeft nog energie te over zodat ze rustig in haar beste Italiaans een babbelke slaat met een van de renners van de ploeg. En dan zoefffff een wagen met een renner erachter
zoeft voorbij die reed wel meer dan zestig per uur toch??? En die renner was Nico Mattan die na zijn prestatie even naast den Eric Van De Wiele kwam rijden, tof :-) om zo met ex-profrenners op de baan te zijn , doe je toffe en onvergetelijke ervaringen op ;-)

Kasseistrook nummer (vergeten) rechts houden rechts houden word er geroepen de mannen van team Milram stormen ons voorbij, de volgwagens gooien ons bijna de berm in dan maar terug in het midden rijden en ander volgwagen moet maar eventjes inhouden (was daar geen foto van genomen lieve teamgenoten?).En eventjes een super gevoel van tussen de wagens te mogen hangen ;-).
Op dat moment patat, Christopher pechvogel van de dag opnieuw lekke band en word door de mannen van Milram ook bijna de berm ingeduwd maar onze Christopher is een prof in stuurtechniek en blijft overeind :-)

Nu geen bus te bespeuren dan maar de solidariteit van een teamspirit gebruiken en na een tiental minuten is het weral gefiksd we kunnen verder , neen toch niet Daan heeft ook lekke achterband en ook hier teamspirit gebruikt, we moedigde Daan met zijn allen aan :-)

We zetten onze rit verder en hebben er allen al super van genoten, en dan yes Stijn Devolder zoeft voorbij met cameramotor achter hem aan , dan kan Boonen niet ver weg zijn normaal gezien en ja hoor daar komt die een meter nog niet naast ons, en wat is die groot man man ...
Tamara weet niet wat ze ziet hare favoriet en pikt een sprintje achter den Tom maar hij is haar iets te snel af en op kruispunt moet ze hem laten gaan, volgende keer haalt ze hem zo in ;-)
De rest van de rit verloopt super geen lekke banden meer, er zijn niet al teveel bidons gesneuveld. Onze armen en benen tintelen wel nog even na maar wat een ervaring wat een ervaring. Na de kasseistrook van Mons en Pevele zit ons eerste deel van het programma erop. Voor het grootste deel van de groep toch want drie super doorzetters Koen, Daan en jawel den Christopher beslissen om met de fiets verder te rijden naar de piste in Roubaix , ze hebben nog iets van 50 km te gaan met 10 kasseistroken, veel succes.
Wij begeven ons in de bus en rijden zo richting Roubaix, en ja hoor we kunnen allen nog lachen :-)
We genieten na van de super ervaring die we zojuist opdeden wat een belevenis en neen ik zal nooit meer op dezelfde manier naar Parijs-Roubaix kijken op de televisie, dit moet je meegemaakt hebben!!!
De vélodrome, de fietsen terug uit de trailer en hop via officiele weg naar de inkom van de vélodrome, oeps de piste is gesloten, er is een ploeg aan het repeteren voor een presentatie tijdes parijs- roubaix. Vandaag
kunnen de wielertoeristen niet op de piste, even teleurstelling zowel bij ons als bij onze super trainer Eric Van De Wiele die zijn toerke op de piste nu toch wel meer als verdiend had. En dan komt de leeuw van Vlaanderen Johan Museeux toegestapt , fotoke hier , fotoke daar een handtekening op de shirt. En weer een pluspunt van met ex-profrenners op de baan te zijn is dat we een bezoek mochten brengen aan de douches van de vélodrome een belevenis op zich .











Onze drie doorzetters waren ondertussen ook aangekomen in goeie staat maar ja Christopher ha nog maar eens lekke band gehad, dit keer een vijs van minstens drie cm lang die in zich in zijn band genesteld had.
Na een babbel met iemand van de verantwoordelijken die onze trainers herkend had kregen we toelating om foto's te trekken op de piste. De mensen die aan het repeteren en fimen waren kwamen vriendelijk een kleine medewerking van ons vragen ,die we met plezier positef beantwoorden. Dat verdiende dan wel een toerke op de piste van de vélodrome en zo hebben we ons toerke in het zog van Eric Van De Wiele elk onze eigen super afsluiter van de dag gehad een toer op de piste van de vélodrome van Roubaix.

We hebben er allen samen een goeie en verdiende Leffe (voor een keer mocht het wel) op gedronken en moe maar super tevreden keerden we terug richting Gent. Jawel met even groot maar minder luid gelach (van vermoeidheid)
Een fantastische ervaring waarvan ik niet alleen super blij ben dat ik ze mocht beleven maar ook fier op ben want ik had nooit durven dromen dit ik dit ooit zou aankunnen


Warme groetjes en op het moment dat u dit verslag leest, hebben we al een nieuwe super ervaring achter de rug namelijk groepstraining tijdens de AVS Peter Vanj Petegem binnenkort meer daarover,
En het was een super toffe dag in gezelschap van een toffe ploeg die van 10 voor tour !!!!!!
Caro en team van 10 voor tour

2 opmerkingen: